Promoveren

Heb je korter of langer geleden een master op het gebied van theologie, rechtsgeleerdheid of een verwante discipline afgerond en wil je je verder bekwamen als onderzoeker? Dan is een promotietraject bij de sectie Rechtstheologie en Kerkrecht van de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht mogelijk een interessante optie.

 

De Theologische Universiteit Kampen | Utrecht faciliteert promovendi in hun promotietraject. Onder deskundige begeleiding van medewerkers van de universiteit, en eventueel ook van partnerinstellingen, werk je aan een dissertatie (proefschrift). Na het succesvol afronden van het proefschrift, behaal je de titel doctor. Deze academische kwalificatie is van belang voor een carrière in de wetenschap, maar biedt ook een uitstekend uitgangspunt voor een maatschappelijke loopbaan.

 

Promoveren bij de sectie Rechtstheologie en Kerkrecht van de Theologische Universiteit Kampen | Utrecht is geen dag saai. Naast het uitvoeren van onderzoek op hoog niveau, komen er ook andere activiteiten langs. Denk aan (internationale) congressen en symposia,het volgen van postacademisch onderwijs en natuurlijk aan het schrijven van een mooie dissertatie!

 

Er zijn meerdere mogelijkheden denkbaar voor de vormgeving van een promotietraject. Er zijn promovendi die vier jaar fulltime aan de universiteit werken aan hun promotieonderzoek. Andere promovendi zijn in dienst van een organisatie. De Theologische Universiteit Utrecht heeft ook veel ervaring met het begeleiden van zogenaamde buitenpromovendi, promovendi die naast hun dagelijkse bezigheden in deeltijd een promotieonderzoek uitvoeren.

 

Wil je vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met prof. dr. Leon van den Broeke.